Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 1 κιλό μέτριες πατάτες
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Αλάτι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο.
Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
sidagi.gr
Add comment