ChiosTV

ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικα

  • 2 βανίλλιες
  • 3 φλυτζάνια βερύκοκα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι νερό

 

Εκτελεση

-Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια 

-Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη 

-Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν 

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει 

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη 

-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς 

-Χαμηλώνετε τη φωτιά 

-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει 

-Αποσύρετε από τη φωτιά 

-Προσθέτετε τις βανίλλιες 

-Αφήνετε να κρυώσει 

-Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα 

-Το μείγμα τώρα και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή 

sintages.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production