Υλικα
- 1 προζυμένιο καρβέλι ψωμιού, στρογγυλό
- 2 ντομάτες μεγάλες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 αγγούρι
- 2 αβγά σφιχτά
- 1 κομμάτι φέτα
- ½ κρεμμύδι
- 6-7 ντοματίνια
- λίγη κάππαρη
- 9-10 ελιές
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- αλάτι
Διαδικασια
Βημα 1
Κόβετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα αβγά και τη φέτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βημα 2
Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα, μαζί με την κάπαρη, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέτετε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύετε.
Βημα 3
Κόβετε ένα κομμάτι από την επάνω πλευρά του ψωμιού σαν «καπάκι» και το κρατάτε στην άκρη.
Βημα 4
Αδειάζετε το καρβελάκι του ψωμιού από την ψίχα του, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνετε και με το «καπάκι» του. Το γεμίζετε με τη σαλάτα. Σκεπάζετε με το «καπάκι».
Βημα 5
Αφήνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί λίγο από το ζουμάκι της σαλάτας και σερβίρετε.
Tip: Την ψίχα που θα αφαιρέσετε από το ψωμί μην την πετάξετε. Μπορείτε να την κόψετε σε κυβάκια και να φτιάξετε ωραιότατα κρουτόν ψημένα στο φούρνο ή στο τηγάνι.
olivemagazine.gr
Add comment