ChiosTV

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στηρίζω κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να μη δοθεί η χαριστική βολή και στις τοπικές οικονομίες αλλά και στο τουριστικό προϊόν μας.

Με αφορμή τις επιστολές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Χίου και των Εργατικών Κέντρων Ρόδου, Κυκλάδων & Χίου, ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, απέστειλε επιστολή προς τους Προέδρους τους, σχετικά με τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

“Αξιότιμοι κ. Πρόεδροι,

Με ενδιαφέρον διάβασα τις επιστολές που μου κοινοποιήσατε σχετικά με το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που διέπει τα νησιά του Αιγαίου.

Γνωρίζω πολύ καλά πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ έχουν εφαρμοστεί στα νησιά μας ως ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στο χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσε ισχυρή μάχη ώστε να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ παρά τις πιέσεις που άσκησε ως προς αυτό η Τρόικα και πέτυχε οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ να είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

find_us_on_facebook

Δυστυχώς, σήμερα το θέμα έχει επανέλθει με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης, η οποία με τις παλινωδίες και τη δημιουργική ασάφεια που τη διέπει, έχει θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας μας. Από αυτήν την πολιτική που έχει ασκηθεί τους τελευταίους μήνες, οι βαριές θυσίες των Ελλήνων πολιτών κινδυνεύουν να πάνε χαμένες.

Ενώ το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά μετά από 5 έτη που η χώρα μας παρουσίασε – μικρούς – θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πλέον έχουμε φθάσει στο σημείο μηδέν, με τα ταμεία του Κράτους να έχουν αδειάσει, την Κυβέρνηση να συλλέγει τα τελευταία ρευστά διαθέσιμα που υπάρχουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μέτρα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε αυτονόητα, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, σήμερα να τίθενται εν αμφιβόλω.

Δεδομένων όλων αυτών, στηρίζω κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να μη δοθεί η χαριστική βολή και στις τοπικές οικονομίες αλλά και στο τουριστικό προϊόν μας.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production