Συστατικά
- 500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
- 500 γρ. βίδες
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας έτοιμη
- φρέσκο βασιλικό
- 4-5 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ούζο
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπώλ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρώμα.
- Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για αλλα 2 λεπτά.
- Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο αν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή παρά 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατώντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.
akispetretzikis.com
Add comment