ΥΛΙΚΑ
2 γλυκοπατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε στα δύο και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε άλλα τρία. Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.Τις στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά. Γυρνάμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 10. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά αλάτι τις πατάτες μας και σερβίρουμε.
toarkoudi.gr
Add comment