Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- Μαϊντανό [ολόκληρα φιλαράκια γιατί θα χτυπηθούν στο μίξερ]
- λίγο δυόσμο [προαιρετικά]
- 5-6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2-3 φέτες μπέϊκον κομμένες σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα.
- Προσθέτετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά λίγη-λίγη τη φαρίνα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας χυλός αφράτος.
- Προσθέτετε το ζαμπόν, το μπέϊκον, το μαϊντανό, και το τυρί και χτυπάτε σε μικρή ταχύτητα για 1/2-1 λεπτό μόνο για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
sintayes.gr
Add comment