ChiosTV

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΓΚΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά:

  •  2-3 κιλά χοιρινό μπούτι
  •  χυμός 2 πορτοκαλιών
  •  χυμός 2 λεμονιών
  •  5-6 σκελίδες σκόρδο
  •  1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
  •  λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
  •  πατάτες για γαρνίρισμα
  •  αλάτι
  •  πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χοιρινό μπούτι σε γάστρα ή σε ταψί, το ραντίζουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, και το ψήνουμε στον φούρνος στους 220-230°C, για μισή ώρα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο, και αφήνουμε το χοιρινό να ψηθεί για μιάμιση ώρα ακόμα στους 200°C.

Μετά προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τις σκελίδες του σκόρδου, τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, αλείφουμε το κρέας με το μέλι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρις ότου γίνουν οι πατάτες.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με τα υγρά του με τη βοήθεια ενός πινέλου.

sintagesmamas.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production