ChiosTV

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Την αναστολή των αγώνων της Super League του Σαββατοκύριακου 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο Νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες φιλάθλων και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ ζήτησε σεβασμό στην λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, ιδίως μετά τα επεισόδια της Κυριακής στο παιγνίδι ΠΑΟ-Ολυμπιακός και τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής της Super League, «ζοφερό» και τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη.

«Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους», είπε απευθυνόμενος προς όλους όσοι εμπλέκονται και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και ότι «δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όλα όσα είχε εξαγγείλει».

«Επιχειρησιακά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε χρόνια είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμοί και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού», δήλωσε, προσθέτοντας πως έχει εισηγήσεις από την Αστυνομία για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου -όπως είπε- «από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα».

«Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ξέρει τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τη διοίκηση της ΕΠΟ, της Super League και της Football League ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Τους τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Όπως ανέφερε στη συνεχεία, την άλλη Τετάρτη και με εντολή του πρωθυπουργού, θα αναλάβει πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους εκπρόσωπος, για να δει τι έχουν υλοποιήσει από όσα έχουν υποσχεθεί. 

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου, εφ’ όσον στη σύσκεψη των εμπλεκομένων με την συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η επανάληψη των πρωταθλημάτων. 

«Αν υπάρχει η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη Κυριακή», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα του να υλοποιηθούν όσα συζήτησε με τις διοργανώτριες αρχές.

«Να ξέρουν οι πάντες και κυρίως οι φίλαθλοι ότι η κυβέρνηση, όσα έχει πει, θα τα πραγματοποιήσει. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τη βια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ενισχύσουμε το νομοθετικό πλαίσιο με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός».

Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα του, όλοι οι παράγοντες να έννουν όσα έχουν δηλώσει.  

«Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ολυμπιακό ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ «ο Ολυμπιακός διαφωνεί με την διακοπή του πρωταθλήματος. Αντί να βάλουν λουκέτο στην Λεωφόρο για τα αίσχη της Κυριακής βάζουν λουκέτο στο πρωτάθλημά μας». 

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production