Υλικά
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
1/3 κούπας σόγια σος
1/3 κούπας χυμός πορτοκαλιού
1/4 κούπας μέλι
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 φιλέτα σολομού
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα έξι πρώτα υλικά σε ένα μπωλ και αναμείξτε τα
2. Ρίξτε τα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων, βάλτε και τα φιλέτα του σολομού και κλείστε το καλά. Ανακινείστε καλά το σακουλάκι ώστε η μαρινάδα να καλύψει καλά τα φιλέτα. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα, γυρίζοντάς το που και που
3. Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ (κρατήστε τη μαρινάδα)
4. Ψήστε τα για 12 -15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, αλλά προσέχοντας να μην στεγνώσουν. Το τελευταίο πεντάλεπτο του ψησίματος, αλείψτε τα με την μαρινάδα ώστε να γλασαριστούν
5. Πετάξτε την μαρινάδα που θα περισσέψει. Σερβίρετε με αρωματικό ρύζι basmati ή με ρύζι ατμού.
queen.gr
Add comment