Υλικά
- Για τις κρέπες
- 410ml γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αβγά
- 135γρ. αλεύρι μαλακό
- 55γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
- ½ λοβό βανίλιας
- Για τη γέμιση
- 1 βαζάκι πραλίνα
- 250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοσπασμένα (προαιρετικά)
- Για τη σάλτσα σοκολάτας (αν χρησιμοποιήσετε)
- 250γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 375ml κρέμα γάλακτος 35%
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε πρώτα τη βανίλια στη μέση. Παίρνετε τη μισή, την κόβετε κατά μήκος, την ανοίγετε και «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά με το σύρμα μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιόμορφο χυλό.
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο λάδι, το καίτε σε δυνατή φωτιά και με μια μικρή βαθιά κουτάλα ρίχνετε από το χυλό της κρέπας στο τηγάνι και τον απλώνετε γρήγορα σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 4
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα, τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό.
Βήμα 5
Τοποθετείτε τις κρέπες τη μια πάνω στην άλλη καθώς τις βγάζετε από το τηγάνι. Τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις γεμίζετε με την πραλίνα και αν θέλετε με καβουρδισμένα φουντούκια.
Βήμα 6
Αν φτιάξετε σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος και μετά τη ρίχνετε σταδιακά στην λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 7
Διπλώνετε την κάθε κρέπα στα τέσσερα, τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Add comment