ChiosTV

ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ

Συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες – Γέννησε με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε – τότε μόλις επτά μηνών – Στη συνέχεια, η μητέρα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για να σωθεί η ζωή της

Η ιστορία μίας νεαρής παρουσιάστριας της κινεζικής τηλεόρασης, η οποία πέθανε από καρκίνο έχοντας αρνηθεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ενώ ήταν έγκυος στον γιό της προκειμένου να μην θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, έχει προκαλέσει σήμερα συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες, αλλά έχει ανοίξει και έναν διάλογο στο Διαδίκτυο σχετικά με το αν θα έπρεπε να έχει επιλέξει την αυτοθυσία.

Η 26χρονη Κιού Γιουανγιουάν από την πόλη Ζενγκτσού στην κεντρική επαρχία Χενάν πέθανε την Τετάρτη, μόλις γιόρτασε με την οικογένειά της τις 100 πρώτες ημέρες της ζωής του γιού της, του Νιανιάν, κάτι που απαιτεί η κινεζική παράδοση.

Σήμερα, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Weibo, διάβασαν για την περίπτωσή της με πολλούς ωστόσο από αυτούς να αμφισβητούν με σχόλιά τους την αυτοθυσία της.

“Δεν θεωρώ ότι είναι καλό να παραιτείσαι από τη ζωή, ακόμη κι αν είναι η μητρική αγάπη τεράστια”, σχολίασε ένας χρήστης.

Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, ο Ζανγκ Κιχουάν, στην εφημερίδα Zhengzhou Evening News, “μετά τον γάμο μας, η μεγαλύτερη επιθυμία της ήταν να γίνει μητέρα. Επέλεξε να σώσει το παιδί μας. Γνώριζε ότι στη ζωή δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια. Και έλεγε ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφασή της”.

Η Κιού, η οποία παρουσίαζε μία τηλεοπτική εκπομπή για σκάκι στον σταθμό Zhengzhou Television Station, έμαθε ότι ήταν έγκυος τον Μάρτιο. Ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί καθώς λίγο αργότερα τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων έδειξαν ότι έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας.

Για να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του αγέννητου γιού της εξαιτίας της χημειοθεραπείας, η Κιού ζήτησε να σταματήσει, γεγονός που προκάλεσε την εξάπλωση του καρκίνου.

Τον Σεπτέμβριο, όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή της, εισήχθη στο νοσοκομείο όπου γέννησε με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε– τότε μόλις επτά μηνών. Το αγοράκι ζύγιζε περίπου 1,5 κιλό όταν γεννήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η Κιού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για να σωθεί η ζωή της.

Παρότι υποβλήθηκε σε περισσότερες από 20 μέρες χημειοθεραπεία, οι γιατροί της είπαν ότι οι πιθανότητες ίασής της ήταν μηδαμινές.

Γι αυτό και την συμβούλευσαν να σταματήσει τη θεραπεία και να επιστρέψει σπίτι στην οικογένειά της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο σύζυγός της, ο οποίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στον ίδιο σταθμό με την Κιού, βρισκόταν μακριά από το σπίτι τους όταν πέθανε και δεν μπόρεσε να είναι στο πλευρό της.

“Η Γιουανγιουάν πέθανε. Το μόνο που μπορώ τώρα να κάνω είναι να φροντίσω το παιδί μας και την οικογένειά της. Ελπίζω όλοι να προσευχηθούν σιωπηρά για εκείνη και το παιδί μας και να χαμογελούν στη ζωή, όπως έκανε η Γιουανγιουάν”, δήλωσε ο σύζυγός της.

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production