Η γαριδομακαροναδα με κρεμα γαλακτος και ντομάτα σε ροζέ σάλτσα με ούζο σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Μια ιδιαίτερα γευστική ιδέα για να προσφέρεις στους φίλους σου και να τους ευχαριστήσεις.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πάπρικα
- 80 ml ούζο
- 6 ώριμα ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- μισό κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
- λίγη ζάχαρη (αν είναι ξινή η ντομάτα)
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι και σωτάρεις το κρεμμύδι μαζί με λίγη πάπρικα.
Βήμα 2
Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Προσθέτεις τις γαρίδες και αφήνεις να ροδίσουν για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Σβήνεις με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, ρίχνεις τις ντομάτες.
Βήμα 5
Προσθέτεις λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
Βήμα 6
Αφήνεις τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτεις τα ντοματάκια.
Βήμα 7
Αφήνεις για ακόμη 10 λεπτά να πήξει η σάλτσα και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 8
Μετά από 4 λεπτά κι αφού έχει δέσει η σάλτσα κατεβάζεις από τη φωτιά.
Βήμα 9
Έχεις ήδη βράσει τα μακαρόνια όπως λέει η συσκευασία και τα έχεις σουρώσει.
Βήμα 10
Ρίχνεις τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύεις πολύ καλά.
Βήμα 11
Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 12
Συγχαρητήρια η γαριδομακαροναδα με κρεμα γαλακτος και ντοματα σε ροζε σαλτσα με ουζοείναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.
nostimada.gr
Add comment