ChiosTV

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Συστατικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 1,5 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. και λαδώνουμε καλά τον πάτο του με ένα πινέλο.
  • Αφού έχουμε λαδώσει καλά τα φύλλα κρούστας ξεκινάμε και τα βάζουμε σταυρωτά στο ταψί μας ένα-ένα, έτσι ώστε να το καλύψουμε ομοιόμορφα. Το πινέλο μας δε πρέπει να ακουμπάει τα φύλλα! Τα πασπαλίζουμε με το λάδι από ψηλά.
  • Ψήνουμε έτσι τη βάση της πίτας μας στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολα τσαλακωμένο για να μη πέσουν τα φύλλα καθώς θα ψήνονται. Μόλις ψηθεί αφήνουμε στην άκρη.
  • Καίμε ενα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μετά ρίχουμε σε δόσεις τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σοταριστούν καλά τα μανιτάρια, χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νέρα τους.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα πράσα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα και τα πράσα, τα ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια (πρέπει οτιδήποτε γέμιση βάζουμε να είναι 500 γρ.).
  • Βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στη τάρτα,ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το κονιάκ, το αλατοπίπερο σε ένα μπόλ με το σύρμα χειρός και τα ρίχνουμε πάνω απο τη γέμιση .
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

akispetretzikis.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production