ChiosTV

ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΠΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΑΞΙΑΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη

Ένας συλλέκτης από το Χονγκ Κονγκ αγόρασε έναντι 32,6 εκατ δολαρίων (σχεδόν 26 εκατομμύρια ευρώ) ένα μπλε διαμάντι περίπου 10 καρατίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Ο αγοραστής που διατήρησε την ανωνυμία του απέκτησε το διαμάντι κάνοντας την υψηλότερη πλειοδοσία μεταξύ των άλλων έξι υποψηφίων αγοραστών πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ τιμής ανά καράτι για διαμάντια που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση προς το Ρόιτερς ο οίκος.

Η τιμή πώλησης του μπλε διαμαντιού ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά διαμαντιών, ηγείται της παγκόσμιας ζήτησης στον συγκεκριμένο τομέα με τις νεότερες γενιές Κινέζων να προτιμούν τα διαμάντια από τα παραδοσιακά χρυσά δακτυλίδια για τους αρραβώνες και τους γάμους τους.

Οι πωλήσεις διαμαντιών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12% ετησίως το διάστημα 2008-2013, σύμφωνα με φετινή έκθεση της De Beers, της εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s συναγωνίζεται τον αντίπαλό του Christie’s στην προσέλκυση Κινέζων αγοραστών στο Χονγκ Κονγκ και στην ενδοχώρα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στην ευρύτερη παγκόσμια αγορά της τέχνης οδηγώντας έτσι στα ύψη τις τιμές αντικειμένων που ποικίλλουν από κοσμήματα έως αντίκες.

newsbeast.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production