ChiosTV

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • Μαϊντανό [ολόκληρα φιλαράκια γιατί θα χτυπηθούν στο μίξερ]
  • λίγο δυόσμο [προαιρετικά]
  • 5-6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 φέτες μπέϊκον κομμένες σε φέτες
  • 1 1/2  φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
  • λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα.
  2. Προσθέτετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά λίγη-λίγη τη φαρίνα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας χυλός αφράτος.
  3. Προσθέτετε το ζαμπόν, το μπέϊκον, το μαϊντανό,  και το τυρί και χτυπάτε σε μικρή ταχύτητα για 1/2-1 λεπτό μόνο για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
sintayes.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production