ChiosTV

ΠΑΙΔΙ «ΘΑΥΜΑ»: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 5ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ!

Μπορεί να είναι μόλις 5 ετών, αλλά θεωρείται  παιδί «θαύμα» σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Αγιάν Κουρεσί από το Κόβεντρι της Αγγλίας, κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στους μεγαλύτερους του, αφού πέρασε τις εξετάσεις της Microsoft και πλέον είναι ο νεότερος πιστοποιημένος τεχνικός υπολογιστών στον κόσμο.

Ο μικρούλης κατάφερε να «σπάσει» το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας 6χρονος από το Πακιστάν, καθώς τα γενέθλιά του είναι σε ένα μήνα.

ασιμ3.jpg
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αγιάν ήταν 3 ετών και τότε ο πατέρας του, ονόματι Ασίμ του έδειξε για πρώτη φορά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα για να καταλάβει ότι ο γιος του είχε ιδιαίτερες ικανότητες και έτσι αποφάσισε να κατασκευάσει ένα εργαστήριο υπολογιστών στο σπίτι και να τον προετοιμάσει για τις εξετάσεις, μιας και ο ίδιος είναι τεχνικός υπολογιστών.

Όταν ο μικρούλης πέρασε τις απαιτητικές εξετάσεις ο ευτυχής πατέρας δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Θέλει να συνεχίσει και να λάβει μέρος σε πιο προχωρημένα τεστ στο μέλλον, ωστόσο προς το παρόν προτεραιότητα έχει το σχολείο. Του αρέσει να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, όπως κάθε παιδί στην ηλικία του, όμως τώρα έχει αρχίσει να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πώς λειτουργούν τα προγράμματα αυτά».

star.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production