ChiosTV

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ : «ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ 17ΧΡΟΝΗΣ ΜΕ 90ΧΡΟΝΟ. ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !»

Ο πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού στην Σαουδική Αραβία είχε κανονίσει τον γάμο της. Τίποτα πρωτότυπο, θα πει κανείς, για την συγκεκριμένη χώρα. Ευτυχώς, ο πατέρας είπε στο κορίτσι, ότι ο γαμπρός ήταν ένας νεαρός, πλούσιος και όμορφος νέος.

Φανταστείτε την έκπληξη της κοπέλας όταν τελικά είδε τον γαμπρό και διαπίστωσε ότι ο νέος και όμορφος άνδρας ήταν ένας ετοιμοθάνατος τύπος που είχε περάσει τα 90. Η μόνη αλήθεια που ο πατέρας είπε στην κόρη του αφορούσε την οικονομική κατάσταση του γαμπρού. Ο γηραλέος κύριος ήταν, πράγματι, πολύ πλούσιος.

Ευτυχώς για την ίδια, η κοπέλα είχε την ψυχραιμία, αντί να υποκύψει, να καλέσει την αστυνομία. Τελικά η περίπτωση έφτασε στο ιεροδικείο, το οποίο απεφάνθη πως ο γάμος δεν μπορεί να γίνει.

Η δικαίωση της κοπέλας δημιουργεί ένα προηγούμενο, πρωτόγνωρο για την Σαουδική Αραβία και έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί και μια ανάλογη περίπτωση μιας 15χρονης που επίσης υποχρεώθηκε, από τον πατέρα της, να παντρευτεί έναν 90χρονό, ο οποίος είχε πληρώσει ακριβά για να γευτεί τη νεαρή, παρθένα, κοπέλα.

Μήπως τελικά όλο αυτό το κλίμα θυμίζει περισσότερο trafficking και εξαναγκασμό σε πορνεία ; Πως αλλιώς, αλήθεια, μπορούν να χαρακτηριστούν τα περιστατικά αυτά, που, βάσει του «ιερού νόμου», της σαρία, είναι νόμιμα, αν και όχι ηθικά ;

Και όμως στο Ισλάμ η πώληση, ουσιαστικά, ενός κοριτσιού στον πλειοδότη γαμπρό, δεν είναι κάτι κακό. Ίσα – ίσα θεωρείται ως έκφραση πατρικής μέριμνας για τα κορίτσια, τα κορίτσια που, κατά τα άλλα, είναι ένα άχρηστο βάρος για τον πατέρα της, καθώς χρειάζεται να τραφεί, να ενδυθεί χωρίς να προσφέρει στην οικογένεια. Έτσι ο πατέρας απλώς ξεφορτώνεται ένα βάρος, κερδίζοντας κιόλας. Τι πιο φυσικό ;

Η άλλη εναλλακτική λύση, ειδικά για τα πτωχά κορίτσια, είναι να καταντήσουν πόρνες, διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους, αν κάποιος παρανοϊκός ιμάμης, κρίνει, σε δεδομένη χρονική στιγμή, ότι καταπατά τα «χρηστά ήθη». Είναι αξιοσημείωτο ότι στο Ισλάμ, περίπου όπως συνέβαινε και στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού», όλοι γνωρίζουν, αλλά ουδείς παραδέχεται, δημόσια, ότι υπάρχει πορνεία, ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ.
Πλούσιες οικογένειες φτάνουν στο σημείο να παντρεύουν τις κόρες τους με τα πρώτα τους εξαδέλφια, ώστε η οικογενειακή περιουσία να παραμένει στην οικογένεια.

Πως γίνεται αυτό ; Είναι απλό. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ως πρότυπο ζωής τον «προφήτη» Μωάμεθ, ο οποίος, αν και διάνυε την 5η δεκαετία της ζωής του, δεν δίστασε να νυμφευθεί ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών. Άλλωστε και την πρώτη του σύζυγο, την Αϊσά, την νυμφεύθηκε όταν αυτή ήταν 9 ετών. Το κοράνι αναφέρει σαφώς ότι οι «πιστοί» πρέπει να ακολουθήσουν τις διδαχές και το παράδειγμα του «προφήτη». Έτσι μια διαφορά 44 ετών μεταξύ γαμπρού και νύφης – στην περίπτωση του Μωάμεθ – όσο τεράστια και αν φαντάζει σε εμάς, τους «απίστους», για τους μουσουλμάνους αποτελεί θεϊκή εντολή, μέσω Μωάμεθ.

Ο «προφήτης» είχε άλλωστε 11 συζύγους και δύο σκλάβες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις. Σήμερα επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να νυμφεύονται μέχρι τέσσερις συζύγους. Δεν υπάρχει όμως κανείς περιορισμός όσον αφορά τις παλλακίδες ή τις πόρνες που θα έχει ο σύζυγος.

Οι μουσουλμάνες γυναίκες εκτελούνται και μάλιστα με αγριότητα, αν υποπτευθεί η οικογένεια ή ο σύζυγός της ότι έχει σεξουαλική σχέση. Ακόμα και η πριγκίπισσα Μισχάαλ του οίκου των Σαούντ, εκτελέστηκε με εντολή του βασιλιά πατέρα της, το 1977, διότι ερωτεύτηκε και επιχείρησε να φύγει από την Σαουδική Αραβία με τον εραστή της, ο οποίος επίσης εκτελέστηκε.

hellasforce.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production