ChiosTV

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για τον εορτασμό της επετείου του «Όχι».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Ανάμεσα στους επισήμους βρέθηκε η Βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σόδη, ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ  Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου, Ταξίαρχος Γιάννης Παπαπροκοπίου, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος.

 

parelasi 28 oktobriou 3

“Η Ελλάδα θα τα καταφέρει”

[youtube width=”600″ height=”300″ video_id=”U298UiLz6XA”]

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, εκπροσώπησε στη Χίο την Κυβέρνηση στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στο μήνυμά του, ο κ. Μηταράκης, για τη σημερινή επέτειο αναφέρει τα εξής: 

“Σήμερα, όλοι οι Έλληνες τιμούμε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Θυμόμαστε και τιμούμε εκείνους τους ήρωες, που αψηφώντας τους κινδύνους και τη δύναμη του εχθρού, πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τότε, όλοι οι Έλληνες μαζί έκαναν τον ελεύθερο κόσμο να αναγνωρίσει την προσφορά της Ελλάδος στην έκβαση του πολέμου και ανάγκασαν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να δηλώσει πώς «πλέον δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Από το έπος του ’40, σήμερα αντλούμε παραδείγματα ενότητας και ομοψυχίας, με σκοπό τηνέξοδο της χώρας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας. Η αρχή έχει ήδη γίνει και πλέον προχωρούμε με σταθερά και σίγουρα βήματα ώστε να πιάσουν τόπο οι τεράστιες θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού λαού και να μπούμε και πάλι σε εποχές ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Η Ελλάδα θα σταθεί όρθια και θα βρει ξανά τον δρόμο που της αξίζει

[youtube width=”600″ height=”300″ video_id=”fkdY00ln-Os”]

 

parelasi 28 oktobriou parelasi 28 oktobriou1 parelasi 28 oktobriou 7 parelasi 28 oktobriou 5 parelasi 28 oktobriou 4 parelasi 28 oktobriou 2

 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production