ChiosTV

ΕΜΠΟΛΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε επιφυλακή πλέον και η Ευρώπη, καθώς εχθές σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Μαδρίτη, σε μία 40χρονη νοσοκόμα, ενώ σε εφαρμογή τέθηκαν τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό του ιού.

Η υπουργός Υγείας καθησύχασε τους Ισπανούς, δηλώνοντας συγκεκριμένα για το ερώτημα του πώς μολύνθηκε η νοσοκόμα ότι εξετάζεται εάν εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφάλειας.

Το περιστατικό είναι ουσιαστικά η πρώτη καταγεγραμμένη μετάδοση του ιού έξω από την Αφρική.

«Έχουμε επαγγελματίες που έχουν εξαιρετική εκπαίδευση στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, όπως και την τεχνική και οργανωτική ετοιμότητα γιοα την αντιμετώπισή τους» καθησύχασε τους Ισπανούς η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές της Μαδρίτης, τόνισε, βρίσκονται σε «απόλυτο συντονισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Η 40χρονη νοσοκόμα, περισσότερα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη, όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μετά το θάνατο του ιεραπόστολου, η νοσοκόμα πήρε άδεια (όπως σημειώνει η El Pais, δεν είναι γνωστό εάν και πού μπορεί να ταξίδεψε) και παρουσίασε τα πρώτα, ήπια, συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κατάστασή της αναφέρεται ως σταθερή το πρωί της Τρίτης. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας στο οικογενειακό της περιβάλλον.

newsbomb.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production