ChiosTV

ΔΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 107 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 που άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της κρίσης, μέχρι το 2014.

Η γερμανική τράπεζα, Julius Baer πραγματοποίησε μελέτη, στην οποία συγκέντρωσε τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και αφαιρώντας τα χρέη τους, κατέληξαν στο πόσο μεγάλη ήταν η απώλεια των χρημάτων τους την περίοδο αυτή.

Έτσι, από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη το 2013 ανήλθε στα 56 τρισεκατομμύρια ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2012.

Και μπορεί σύμφωνα με την μελέτη αυτή οι Γερμανοί να έγιναν πλουσιότεροι κατά 2 τρισ. ευρώ και οι Ελβετοί κατά ένα, όμως η εικόνα που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι ζοφερή.

Συγκεκριμένα ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 23%, που σημαίνει πρακτικά ότι οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης έχασαν 170 δισ. ευρώ.

Πάντως μπορούμε να παρηγορηθούμε, αφού η κατάσταση στην Ισπανία ήταν χειρότερη, μιας και οι απώλειες που έζησαν τα νοικοκυριά άγγιξαν τα 28%.

star.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production