ChiosTV

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Το όνειρο του εξωραϊσμού του ιστορικού γηπέδου «Απόστολος Νικολαίδης» γίνεται πραγματικότητα. Έτοιμο να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015.

Μετά την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης της ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΝΣΜ) την Πέμπτη 31 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός είναι πιο κοντά παρά ποτέ στην απόκτηση μια σύγχρονης έδρας. Η μελέτη της αναβάθμισης της Λεωφόρου, θα δώσει μια νέα όψη, την οποία οι φίλαθλοι ζητούν εδώ και χρόνια.

Η μελέτη αυτή αφορά την προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Η αλλαγή της όψης του γηπέδου θα είναι ριζική και εντυπωσιακή: θα αφαιρεθούν οι κολώνες που βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και θα προστεθεί πρόβολος πάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες. Με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθεί και ο δημόσιος χώρος. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

Το γήπεδο θα δίνει την αίσθηση ενόςπλεκτού  καλαθιού, αφού θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος και θα δίνουν την αίσθηση της πλαστικότητας και της κίνησης.

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το κονδύλι για τα έργα της αναβάθμισης της Λεωφόρου έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και φτάνει στα 8,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό καλύπτει τα έργα. έτσι δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα έχουν ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2015.

NEA LEOFOROS 2 NEA LEOFOROS 3

thetoc.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production