ChiosTV

ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ορισμένοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις εξορμήσεις στις παραλίες.

Δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους για να απαλλαγείτε από μερικά κιλά την τελευταία στιγμή!

1. Κοιμηθείτε νωρίς

1burn

Ερευνητές από τη Φιλανδία διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ύπνου, ειδικότερα όταν συνδυάζεται με το στρες, οδηγεί στη συσσώρευση περισσότερου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

2. Φάτε περισσότερες πρωτεΐνες

2burn

Ο οργανισμός χρειάζεται τις πρωτεΐνες για να διατηρηθεί η μυϊκή μας μάζα. Παράλληλα, οι πρωτεΐνες διασπώνται με αργό ρυθμό κι έτσι ο μεταβολισμός παραμένει ενεργός για περισσότερη ώρα.

3. Προτιμήστε τα οργανικά λαχανικά και φρούτα

3burn

Ερευνητές από τον Καναδά υποστηρίζουν ότι αρκετά χημικά συστατικά που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τα παρασιτοκτόνα αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα και επιβραδύνουν το μεταβολικό ρυθμό. Ο λόγος είναι ότι οι τοξίνες επεμβαίνουν στη διαδικασία καύσης των θερμίδων.

4. Μην κάθεστε πολλές ώρες

4burn

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι έδειξε ότι η ακινησία για 4 ή περισσότερες ώρες οδηγεί σε απενεργοποίηση ενός ενζύμου που ελέγχει το μεταβολισμό της χοληστερόλης και του λίπους. Για να κρατήσουμε το ένζυμο ενεργό πρέπει να κινητοποιούμαστε για λίγα λεπτά ανά μία ή δύο ώρες.

5. Πιείτε κρύο νερό

5burn

Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι 6 ποτήρια κρύο νερό την ημέρα ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό ακόμη και τις ώρες της χαλάρωσης. Μπορεί η διαφορά που διαπίστωσαν να μην ήταν μεγάλη, όμως τονίζουν ότι το κρύο νερό μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες χωρίς καθόλου κόπο. Η θετική αυτή επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας καταναλώνει ενέργεια στην προσπάθειά του να επαναφέρει την κανονική θερμοκρασία του σώματος.

6. Δοκιμάστε ένα πικάντικο γεύμα

6burn

Η καψαϊκίνη, το συστατικό που δίνει στην καυτερή πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενισχύει παροδικά το μεταβολικό ρυθμό κατά 23%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Science and Vitaminology.

7. Πιείτε καφέ και τσάι

7burn

Ο καφές και το τσάι διεγείρουν το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, χάρη στις ποσότητες καφεΐνης που περιέχουν. Μια κούπα από το αγαπημένο μας ρόφημα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό μας κατά 12%, αναφέρει μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.

8. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε σίδηρο

8burn

Ο σίδηρος είναι ένα συστατικό απαραίτητο για να μεταφερθεί οξυγόνο στους μύες, ώστε αυτοί να κάψουν περισσότερο λίπος. Το καθαρό κρέας, τα θαλασσινά, τα φασόλια και το σπανάκι είναι οι καλύτερες πηγές για να πάρουμε καθημερινά το σίδηρο που χρειαζόμαστε.

9. Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη D

9burn

Ο οργανισμός μας συνθέτει τη βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου αγγίζουν την επιδερμίδα. Η πολύτιμη βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, άρα και για την καύση του λίπους. Μπορούμε να πάρουμε τη βιταμίνη D και από τροφές όπως ο σολομός, ο τόνος, το γάλα, τα δημητριακά και το αυγό.

10. Φάτε καρπούζι

10burn

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutrition αναφέρει ότι ένα πολύτιμο αμινοξύ που βρίσκεται στο καρπούζι (αργινίνη) συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Ο λόγος είναι ότι ενισχύει τη διαδικασία οξείδωσης του λίπους και της γλυκόζης.

onmed.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production