ChiosTV

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ «ΚΤΗΝΟΣ» ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… ΞΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ

Ένα ιδιαίτερο και συνάμα τρομακτικό συμπαντικό φαινόμενο θα συμβεί την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Ο αστεροειδής HQ124, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από ένα γήπεδο και έχει το παρατσούκλι «ΚΤΗΝΟΣ» θα περάσει… ξυστά από τον πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες φαίνονται καθησυχαστικοί αφού ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 1,15 εκατομμύριων χιλιομέτρων, δηλαδή σχεδόν… τρεις φορές όσο η απόσταση Γης-Σελήνης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το ανησυχητικό είναι το πώς ένας τόσο μεγάλος αστεροειδής (έχει διάμετρο περίπου 350 μέτρα) έγινε αντιληπτός τον Απρίλιο, μόλις δύο μήνες δηλαδή, πριν περάσει από τον πλανήτη μας.

«Ο HQ124 είναι τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερος, ίσως και 20 φορές, από τον αστεροειδή που τραυμάτισε χίλιους ανθρώπους πέρυσι στο Τσελιάμπινσκ της Σιβηρίας. Αν επρόκειτο να μας χτυπήσει, η ενέργεια που θα απελευθερωνόταν, δεν θα μετριόταν σε χιλιοτόνους, όπως οι ατομικές βόμβες που έδωσαν τέλος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά σε μεγατόνους, όπως οι κατοπινές βόμβες υδρογόνου», αναφέρει ο γνωστός αστρονόμος, Μπόμπ Σέρμαν.

Όπως καταλαβαίνετε, αν ένας τέτοιος αστεροειδής έπεφτε στην γη θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές.

Σημειώνεται ότι η NASA θεωρεί πως έχει ανακαλύψει περίπου το 90% των αστεροειδών που ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο και βρίσκονται κοντά στον πλανήτη μας.

star.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production