ChiosTV
troika-stournaras

Μαύρος καπνός βγήκε από το Μαξίμου.

 

 

Χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα. 

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης (real.gr)

Χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα. Μετά από 2,5 ώρες ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «έγινε σημαντική πρόοδος. Είμαστε κοντά σε όλα τα θέματα». Ο Γ. Στουρνάρας πρόσθεσε πως η τρόικα θα αναχωρίσει αύριο από την χώρα μας και θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου προκειμένου να «κλειδώσουν» όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως δεν κινδυνέυει η δόση των 2.8 δισ ευρώ. 

 Το απόγευμα ολοκληρώθηκε μία ακόμη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη. Ο Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το γραφείο του δήλωσε πως «ορισμένα θέματα θα κλείσουν σήμερα. Η συζήτηση συνεχίζεται».  

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών  πριν από την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη τρόικα. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέβη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Μαξίμου για να δώσει στον Αντώνη Σαμαρά νέες διευκρινίσεις και στοιχεία που ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για τον περιορισμό του Δημοσίου. 

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών. Σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, τόσο ο Χρ. Σταϊκούρας όσο και ο Στ. Παπασταύρου. 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production