ChiosTV
planeroad1

Διάδρομος αεροδρομίου πάνω από αυτοκινητόδρομο!

 

 

Το αεροδρόμιο Halle στη Λειψία, γνωστό και ωςSchkeuditz, εξυπηρετεί τη Λειψία και την πόλη Halle στη Γερμανία. Η ανάγκη επέκτασής του και η έλλειψη χώρου στην ευρύτερη περιοχή ανάγκασαν τους ειδικούς να κάνουν μια καινοτομία στην κατασκευή,

 

 Το αεροδρόμιο Halle στη Λειψία, γνωστό και ωςSchkeuditz, εξυπηρετεί τη Λειψία και την πόλη Halle στη Γερμανία. Η ανάγκη επέκτασής του και η έλλειψη χώρου στην ευρύτερη περιοχή ανάγκασαν τους ειδικούς να κάνουν μια καινοτομία στην κατασκευή, δημιουργώντας έναν νέο διάδρομο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Για να δημιουργηθεί χώρος για το διάδρομο χωρίς να επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Α14, τρεις γέφυρες κατασκευάστηκαν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο οι οποίες και αποτέλεσαν στην ουσία τον νέο διάδρομο.

Έτσι οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροσκαφών είναι πλέον ένα ενδιαφέρον… αξιοθέατο για τους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα αεροπλάνα. Όσο πάντως κι αν φαίνεται λίγο… τρομακτικός στη θέα, ο διάδρομος κάνει μια χαρά τη δουλειά του, ενώ έχει κάνει την γύρω περιοχή ιδιαίτερα… διάσημη,αφού -όπως και να το κάνουμε- δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο θέαμα να βλέπεις έναν διάδρομο αεροδρομίου επάνω σε αυτοκινητόδρομο!

 

planeroad3planeroad4

 
πηγη: www.perierga.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production