ChiosTV
samaras

Σαμαράς: Διαρθρωτικά κεφάλαια, το κλειδί για την επιτυχία

 

 

Οι δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών κατά την άφιξή τους στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Τι ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς για τα επενδυτικά κεφάλαια και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας

Tην ανάγκη να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη στην Ελλάδα, επεσήμανε προσερχόμενος στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τα διαρθρωτικά κονδύλια κλειδί για την επιτυχία.
“Πιστεύω ότι τα διαρθωτικά κονδύλια είναι εγγύηση επιτυχίας, κλειδί για την επιτυχία, επειδή χρειαζόμαστε -ειδικά στην Ελλάδα- ανάκαμψη και ανάπτυξη. Όπως ξέρετε, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις-τόσο η διαρθωτική όσο και δημοσιονομική σύγκλιση- βρίσκονται σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή επιτυχώς στην Ελλάδα”,δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Προσερχόμενοι στην κρίσιμη σύνοδο της Ε.Ε., οι υπόλοιποι ηγέτες, έδειξαν ότι επιμένουν στις κόκκινες εθνικές γραμμές για τον προϋπολογισμό, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους πριν από τις- όπως όλα δείχνουν- δύσκολες και διχαστικές συνομιλίες για την ανεύρεση της χρυσής τομής μεταξύ περικοπών και ανάπτυξης.
Υπέρμαχοι της λιτότητας, Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία δεν θέλουν να ακούσουν λέξη για αύξηση των δαπανών, ενώ χώρες όπως η Γαλλία υπενθύμισαν ότι η εξοικονόμηση δεν θα πρέπει να γίνει εις βάρος της ανάπτυξης.
Επιφυλακτική για την έκβαση της συνόδου κορυφής, εμφανίστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς υπάρχει όπως σημείωσε μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων των κρατών-μελών. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια συμφωνία εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί.
“Δεν ξέρω αν θα έχουμε επιτυχία, οι θέσεις απέχουν παρασάγγας. Για την Γερμανία μπορώ να πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία, γιατί είναι πολύ σημαντικό σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας και υψηλής ανεργίας να έχουμε ένα σχέδιο.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που ξοδεύουμε αλλά να δείχνουμε και αλληλεγγύη μεταξύ των καθαρών συνεισφερόντων και αυτών που λαμβάνουν…Θα ήταν επιθυμητό να έχουμε ένα κοινό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να εργαστούμε σκληρά και αυτό θα κάνω” δήλωσε η Μέρκελ.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υπογράμμισε ότι είναι καλό να γίνεται εξοικονόμηση, αλλά όχι εις βάρος της ανάπτυξης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα προσπαθήσει να λογικέψει όσους υιοθετούν παράλογες συμπεριφορές.
“H Γαλλία είναι πάντα προσεκτική στο θέμα της εξοικονόμησης, αλλά συγχρόνως, δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την οικονομία. Είμαι εδώ για να πετύχω μια συμφωνία, με την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εφικτή. Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι λογικοί, τότε θα προσπαθήσω να τους λογικέψω, αλλά μέχρι ενός σημείου”, δήλωσε ο Ολάντ.
Απειλώντας να δυναμιτίσει την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφωνία για τον προϋπολογισμό μπορεί να υπάρξει μόνο αν μειωθούν τα νούμερα (για τις δαπάνες) που ακούστηκαν στην τελευταία σύνοδο του Νοεμβρίου.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production