ChiosTV

Πρόσφυγες και ντόπιοι μαζί σε ένα τραπέζι

Στις 18 και 19 Μαΐου 2017, η οργάνωση Samaritan’s Purse διοργάνωσε δύο πρωινά μαγειρικής σε κουζίνα τοπικού εστιατορίου της Χίου, στα οποία συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι μένουν στη Σούδα.

dsc04158

Πριν από την έναρξη της μαγειρικής, η  Samaritan’s Purse παρείχε στους συμμετέχοντες μάθημα κανόνων υγιεινής κουζίνας. Γυναίκες και άντρες από τη Συρία, το Ιράν και την Ερυθραία μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες καταγωγής τους. Μετά την προετοιμασία του φαγητού, έφαγαν όλοι μαζί τρία ξεχωριστά πιάτα από τη Συρία, το Ιράν και την Ερυθραία.

dsc04179

«Από την αρχή του έτους, η Samaritan’s Purse, συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, έχει διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες ενεργοποίησης της κοινότητας με πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν μία προσπάθεια να έρθουν οι πρόσφυγες κοντά, να διευκολυνθούν οι κοινωνικές σχέσεις και συζητήσεις και να προωθηθεί η ειρηνική συνύπαρξη του πληθυσμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μ.Κ.Ο.

dsc04183

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production