ChiosTV

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Τη συζήτηση μονοπώλησαν θέματα που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των Δήμων γενικότερα, με τον Μανώλη Βουρνού να ζητά από τον υφυπουργό την απόδοση στον Δήμο της Χίου των οφειλόμενων δόσεων από τη ΣΑΤΑ και των παρακρατηθέντων πόρων.

Υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, που έχουν άμεσο αντίκτυπο, όχι μόνο σε θέματα που αφορούν σε μεγάλα έργα, αλλά και σε εκείνα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της Χίου και ειδικότερα των χωριών, και των απομακρυσμένων περιοχών του νησιού, αναλύοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών βροχοπτώσεων, στη βόρεια Χίο.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και των μηχανημάτων που βοηθούν στην εξομάλυνση των προβλημάτων στο αγροτικό οδικό δίκτυο και τον καθαρισμό των χειμάρρων, ζητήματα απόλυτα συνυφασμένα με την καθημερινότητα και τις ασχολίες των κατοίκων των απομακρυσμένων από την πόλη περιοχών της βόρειας και της νότιας Χίου.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΝ Χίου.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production