ChiosTV

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με πολύ μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί, ανήμποροι να αντιδράσει, τον εκρηκτικά αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που κατά χιλιάδες καταφθάνουν στη Σάμο (και στο γειτονικό Αγαθονήσι τη ροή του οποίου έχει «αναλάβει» η Σάμος) και εγκλωβίζονται λόγω της μη ύπαρξης ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τον Πειραιά.

Ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που καθημερινά μεγαλώνει, διαβιοί κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε καθεστώς αβεβαιότητας, που οδηγεί σε εντάσεις και μια σειρά άλλα θέματα που είναι αδύνατον να αντέξει πλέον η περιορισμένη δυνατότητα του νησιού.

 

Η Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε το δίκαιο των αιτημάτων του αγώνα των ναυτεργατών ούτε θέλουμε να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα στον αγώνα αυτό. Όμως, εάν δεν υπάρξει άμεση κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης με έστω κάποια δρομολόγια για τη μεταφορά αριθμού προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, δυστυχώς είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε κοντά στην ώρα που η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και οι συνέπειες στη ζωή και την οικονομία των νησιών μας θα είναι τραγικές.

Μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστική κρατική συνδρομή, διαχειριστήκαμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα χάρη στην προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης των τοπικών φορέων και των εθελοντών.

Σήμερα, τη δύσκολη αυτή ώρα, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδιαίτερα το κεντρικό κράτος που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για να ενεργήσει, ώστε οι τόσο σκληρά χτυπημένες κοινωνίες των νησιών μας από αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα να αντέξουν.

 

antiperifereiarxis samou gia roi prosfygon

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production