ChiosTV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Λαμβάνει τέλος η αγωνία των υποψηφίων για μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βάσεις των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας. Πρόκειται συνολικά για 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Συγκεκριμένα, οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, αποτελούν έναν από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, μεγάλο ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών.

iefimerida.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production