ChiosTV

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ Ο ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

O Ιούλιος ήταν ο πιό ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκοσμίως, ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατµόσφαιρα (NOAA).

Βάσει της έκθεσης, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, πολλές χώρες καθώς και ωκεανοί βίωσαν καύσωνες, ενώ η θερμοκρασία όλων των ωκεανών σκαρφάλωσε σε υψηλά νούμερα τον περασμένο μήνα.

Αυτός ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές, με 16,61 βαθμούς Κελσίου (61,85 βαθμούς Φάρεναϊτ).

Οι πρώτοι επτά μήνες του χρόνου αποτέλεσαν την πιο θερμή περίοδο που έχει καταγραφεί παγκόσμια, με 0,85 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, του 2010, με 0,09 βαθμούς Κελσίου.

Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα που θα πραγματοποιηθούν σε περίπου τρεις μήνες στο Παρίσι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους.

naftemporiki.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production