ChiosTV

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ ΨΑΡΑ

Επίσκεψη στα Ψαρά πραγματοποίησε στις 9 Αυγούστου η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Στο Δημαρχείο των Ψαρών έγινε σύσκεψη με το Δήμαρχο κ. Κώστα Βρατσάνο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως το ακτοπλοϊκό, η διοικητική και τεχνική υποστήριξη του δήμου ενόψει του νέου ΕΣΠΑ καθώς και θέματα υποδομών.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κώστας Παπαδόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Παντελής Μπουγδάνος.

Ειδική ενημέρωση έγινε από την Περιφερειάρχη για τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παροχή κινήτρου ύψους 500 ευρώ το μήνα στον κάθε γιατρό για τη στελέχωση του πολυδύναμου αγροτικού ιατρείου. Η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, συζήτηση έγινε για τη δυνατότητα ενεργοποίησης της μεθόδου της τηλεδιάσκεψης για τη συνεργασία του Δήμου Ψαρών με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη Διαχειριστική Αρχή.

Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου επισκέφθηκε το έργο της επισκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Επίσκεψη πραγματοποίησε και στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου, όπως και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Κωνσταντής Κοτρόζος».

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production