ChiosTV

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ – OΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πολύ σκληροί και ξεκάθαροι ήταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέναντι στην Ελλάδα μετά από τη Σύνοδο Κορυφής.Σύμφωνα με όσα είπαν, η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής, είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Διαφορετικά η Ευρωζώνη την αφήνει στην τύχη της.

Μέρκελ: Περιμένουμε προτάσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα

Η Ευρωζώνη περιμένει αναλυτικές προτάσεις από την Ελλάδα για την κατάρτιση ενός πολυετούς προγράμματος βοήθειας, υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής.
«Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα έως την Πέμπτη για την κατάρτιση ενός πολυετούς προγράμματος βοήθειας» τόνισε η Καγκελάριος, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι βάσεις για τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Η κατάσταση στην Ελλάδα, εξήγησε, έχει επιδεινωθεί. «Την Κυριακή θα υπάρξει Σύνοδος Κορυφής με τη συμμετοχή και των 28 κρατών της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμα θα έχει επιπτώσεις σε όλους» συμπλήρωσε.
«Πλέον χρειαζόμαστε ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε, ενώ ζήτησε περισσότερες προτάσεις από την ελληνική πλευρά.
«Σεβόμαστε το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά οι απαιτήσεις των υπόλοιπων 18 κρατών δεν έχουν περιοριστεί» σημείωσε η κ. Μέρκελ.
Επίσης, υποστήριξε ότι για να λάβει την εντολή διαπραγμάτευσης από την γερμανική Βουλή, θα πρέπει η Αθήνα να καταβάλει μία λεπτομερή πρόταση.
«Έχουμε ελάχιστες ημέρες, αν όχι ώρες ώστε να βρούμε μία λύση» σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή θα μάθουμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα.
«Θέλουμε μία πρόταση σε βάθος χρόνου» επανέλαβε, τονίζοντας ότι απαιτείται η κατάρτιση ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος.
Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάει η Ελλάδα και τι προτίθεται να κάνει, κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Ολάντ: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Την επιθυμία της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
Όπως εξήγησε, το διακύβευμα πλέον είναι η θέση της Ελλάδας σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη. «Η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά η απάντηση πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα» συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.
Σήμερα, εξήγησε, δεν καταλήξαμε σε συμφωνία, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η επίτευξη ενός συμβιβασμού είναι ακόμη εφικτή.
«Πρέπει να κάνουμε πολύ γρήγορα, γιατί ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος» συμπλήρωσε, καθιστώντας σαφές ότι η πρόταση της Ελλάδας πρέπει να γίνει μέχρι αύριο το πρωί.
«Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ταχύτητα. Αυτές είναι οι τρεις αρχές στις οποίες πρέπει να βασιστούμε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος.
Εν συνεχεία, ο κ. Ολάντ υπερθεμάτισε ότι απόψε τέθηκε το χρονοδιάγραμμα. «Εναπόκειται και στην ελληνική πλευρά η εξεύρεση λύσης» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμήνυσε ότι η ΕΚΤ έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, προσθέτοντας ότι η διαχείριση της κρίσης πρέπει να γίνει μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών.
«Χωρίς συμφωνία, οι παρενέργειες θα είναι πολύ σοβαρές. Πρέπει να σκεφτούμε και αυτή την εναλλακτική, η οποία για εμάς, δεν ήταν ποτέ λύση» κατέληξε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Τουσκ: Έχουμε μόλις 5 μέρες για να βρούμε λύση

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
Μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης. Στις 9 Ιουλίου το αργότερο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν την Κυριακή. Πρέπει να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και χαμένους. Τελική προθεσμία είναι αυτή η εβδομάδα.
Στις 9 Ιουλίου το αργότερο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της» τόνισε ο κ. Τουσκ, ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης»
Πρέπει να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και χαμένους, εξήγησε εν συνεχεία, ενώ κατέστησε σαφές ότι η τελική προθεσμία είναι αυτή η εβδομάδα.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ρέντσι: Την Κυριακή ενδεχομένως θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα

Την Κυριακή θα διεξαχθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης των Ευρωπαίων ηγετών.
«Δεν είμαι απαισιόδοξος για την Ελλάδα, ενδεχομένως την Κυριακή θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα «να έχουμε ένα happy end».
«Πρέπει να επιλύσουμε άμεσα την επείγουσα κατάσταση στην Ελλάδα» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη στερείται ενός οράματος.

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο

Δεν αποκλείω κανένα σενάριο για την Ελλάδα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.
Όπως εξήγησε, «η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα. Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
«Εγώ σθεναρά απορρίπτω τις κατηγορίες ότι είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Είμαι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού το πάει.
Παράλληλα, υποστήριξε πως διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο, όχι τώρα».
«Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Τσίπρας: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας

Η κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μία οριστική και βιώσιμη συμφωνία, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της ολοκλήρωσης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

koolnews.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production