ChiosTV

ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπαράζ τηλεφωνημάτων, συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Την ώρα που όλοι αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τoν ELA των ελληνικών τραπεζών, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι τεχνοκράτες βοηθοί των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro-Working-Group).

Tαυτόχρονα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο, ο Γιούνκερ βρίσκεται σε επαφή και με τους ηγέτες των υπόλοιπων 18 κρατών της ευρωζώνης, πλην της Ελλάδας.

Στο μεταξύ σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μεταβαίνει στο Παρίσι για να συναντηθεί από κοντά με το Φρανσού Ολάντ, με στόχο να βρουν λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Για αύριο Τρίτη στις 19:00 έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Ντ. Τουσκ, ενώ νωρίτερα στις 14:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσουν και οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, ότι απομένουν πλέον μόλις 48 ώρες για να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.

Στο μεταξύ, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έγινε δεκτό με… ενθουσιασμό στη γερμανική πολιτική σκηνή. Πέρα από πολλούς Χριστιανοδημοκράτες που έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, και ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως ο Αλ. Τσίπρας “έκοψε και τις τελευταίες γέφυρες για την πιθανότητα μιας συμφωνίας”.

“Η ρευστότητα είναι ζητούμενο, δυστυχώς ο ελληνικός λαός θα περάσει μια δύσκολη εβδομάδα. Θα συγκλιθεί η Σύνοδος Κορυφής και αυτό είναι σημαντικό» είπε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μ.Σουλτς.

Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Αθήνας δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπένυπογράμμισε ότι πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι η διενέργειά του δεν έλυσε τίποτε.

thetoc.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production