ChiosTV

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σε μια ιστορική απόφαση, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά,  έκρινε ότι ο γάμος είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών της χώρας, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων.

“Κανένα δεσμός δεν είναι πιο βαθύς από τον γάμο” έγραψε στην απόφαση ο δικαστής Anthony Kennedy τονίζοντας ότι “το δικαίωμα στο γάμο είναι θεμελιώδες” και πως οι γκέι “ζητούν ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου. Το Σύνταγμα τους δίνει αυτό το δικαίωμα”.

Ο Kennedy, ένας συντηρητικός ο οποίος συχνά έχει την αποφασιστική ψήφο σε υποθέσεις στις οποίες η πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι αμφίρροπη, τάχθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση με το μέρος των τεσσάρων φιλελεύθερων δικαστών.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο πόσο γρήγορα η απόφαση αυτή θα γίνει πράξη στις πιο συντηρητικές πολιτείες της χώρας όπου οι ενώσεις ομοφυλοφίλων ήταν απαγορευμένες μέχρι πρότινος.

Πριν εκδοθεί η απόφαση την Πέμπτη, τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να παντρευτούν σε 37 πολιτείες της χώρας καθώς και στην Ουάσινγκτον.

Όπως μετέδωσε το BBC, συγκεντρωμένο πλήθος πανηγύρισε έξω από το δικαστήριο αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ένας από τους διαδηλωτές, ο Jordan Monaghan, κάλεσε αμέσως τη μητέρα του στο τηλέφωνο και της είπε:

“Γεια σου μαμά, είμαι στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο γιος σου σύντομα θα έχει σύζυγο!”.

Για ένα μεγάλο βήμα προς τη ισότητα έκανε λόγο ο Ομπάμα

“Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην πορεία μας προς την ισότητα”, έγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα στο Twitter. “Τα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια έχουν τώρα το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως ακριβώς οποιαδήποτε άλλα. #LoveWins”.

news247.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production