ChiosTV

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ 12 ΕΡΓΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ €2 ΔΙΣ.

Η απόφαση διάθεσης 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό για διαχείριση απορριμμάτων απειλεί να ακυρώσει την επένδυση των Εμιρατινών.

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τα έργα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών να διαθέσει 12 στρέμματα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για τη δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την πραγματοποίηση έργων επεξεργασίας των αστικών απορριμμάτων ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων και να προστατευτεί η χώρα από υπέρογκα πρόστιμα.

Τα έργα ΣΔΙΤ ήταν πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων φορέων. Μείωναν το κόστος για τους πολίτες, μετέφεραν το ρίσκο στον ιδιωτικό τομέα και αποτελούσαν την ενδεδειγμένη λύση λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος και της έλλειψης πόρων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τις διαδικασίες ΣΔΙΤ είναι επιζήμια και ταυτόχρονα ακατανόητη. Ακυρώνονται 12 έργα διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικής αξίας 2 δις Ευρώ με συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους που θα δημιουργούσαν περισσότερες από 2500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά χωρίς  το αρμόδιο Υπουργείο να διαθέτει κάποιο άλλο – άμεσα εφαρμόσιμο – σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι λοιπόν σαφές ότι η ασυνέχεια – ασυνέπεια του κράτους που καλλιεργεί η κυβέρνηση Σύριζα – Ανελ ενταφιάζει την αξιοπιστία της χώρας και στέλνει αρνητικά μηνύματα σε όλους τους επενδυτές.

Ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα έχει και η σημερινή απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών να διαθέσει 12 στρέμματα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για τη δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η  Αναπληρώτρια Υπουργός  Τουρισμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Εμιρατινοί στο πλαίσιο της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε  πριν από ένα χρόνο υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την επένδυση στο Ελληνικό. Και αυτήν την επένδυση την έχει παγώσει η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι το συνολικό ύψος της  θα φτάσει τα 8 δις Ευρώ, θα συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% και θα δημιουργήσει σταδιακά περισσότερες από 70000 θέσεις εργασίας.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία συνεννόηση. Και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτούς τους ερασιτεχνισμούς, το πρωτοφανές αλαλούμ  και τις ιδεοληψίες των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production