ChiosTV

“ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ”

Η δημιουργική ασάφεια ήταν μόνο στο μυαλό του Βαρουφάκη. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν καταρρεύσει όλοι οι προεκλογικοί μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Αιγαίου και Βουλευτής Χίου της ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Ο κ. Βαρουφάκης τον Φεβρουάριο διαρρήγνυε ιμάτιά του ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, θα βάλουμε ένα μικρό πράγμα να τους κοροϊδέψουμε. Θα βάλουμε ένα ασήμαντο πράγμα οι κουτόφραγκοι να το χάψουν και τελικά έχει ανοίξει την παγίδα του ΦΠΑ και πάει να πέσει ο ίδιος μέσα.

Στα γενικά ο κ. Βαρουφάκης είναι καλός όταν όμως είσαι υπουργός Οικονομικών και κάθεσαι στο τραπέζι πρέπει να είσαι συγκεκριμένος και νομίζω ότι έχουν καταρρεύσει πάρα πολλοί μύθοι σε πολύ λίγες εβδομάδες. Ο πρώτος μύθος που κατέρρευσε είναι ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, γίνεται άτσαλη και στο γόνατο διαπραγμάτευση. Φαίνεται ότι κάθε μέρα λέμε κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι τους δύο πρώτους μήνες δεν ξέραμε τι θέλαμε. Εδώ το είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου βγήκε και είπε «δεν κατάλαβα τι ζητάγαν οι Έλληνες στο Eurogroup». Πόσο πιο ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να μας στείλουνε ότι δεν υπήρχε στρατηγική!

Όπως κατέρρευσε και η συζήτηση για το χρέος. Σας θυμίζω ότι στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η ίδια η Ελλάδα δεσμεύεται να πληρώσει όλα της τα χρέη, σε όλους τους πιστωτές της και στο σωστό χρόνο. Κατέρρευσε ο μύθος των άλλων πηγών χρηματοδότησης, θα πάμε στην Κίνα, στο Ιράν και θα μας δανείσουν αυτοί. Βρεθήκαμε πάλι στο ίδιο τραπέζι και κατέρρευσε και ο μύθος του ΕΝΦΙΑ.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Νεοδημοκράτες ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί συμφωνούσαν ιδεολογικά με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί ελπίζανε ενδόμυχα ότι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το 2015. Θα πληρώσουν. Εγώ φοβάμαι ότι για κάποια ακίνητη περιουσία και πάνω θα είναι και αυξημένος φέτος…”

Ερωτηθείς για την δήλωσή του ότι εγκλωβιστήκαμε στο ψευτοδίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο ο πρώην υπουργός απάντησε ότι: “Ναι γιατί τελικά όλη αυτή η συζήτηση γίνεται ενώ η ουσία είναι μία, ότι για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ξεμπερδέψει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο από δανειστές χρειάζεται να πατήσει στα πόδια της. Και χάσαμε όλο μας τον αγώνα και τους τελευταίους μήνες μιλώντας για την διαπραγμάτευση… Και η ΝΔ έκανε λάθη και εμείς εμπλακήκαμε σε ένα δίλημμα, η ουσία όμως πλέον των πραγμάτων είναι τελικά η πραγματική οικονομία και αυτή τη στιγμή είναι κάτι που έχει ξεχαστεί εντελώς. Όλη η συζήτηση πλέον σε αυτή τη χώρα είναι πάνω στην διαπραγμάτευση και έχουμε ξεχάσει ότι ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και τελικά αυτό θα οδηγήσει αν θα οδηγήσει σε πολύ περαιτέρω μέτρα το 2015 και όχι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.”

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει μια συμφωνία που θα περιέχει και το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι: “Αυτό που βλέπω τις τελευταίες εβδομάδες είναι τόσο αντικρουόμενες πληροφορίες που τελικά δεν μπορείς να καταλήξεις καν σε μια εικόνα πως αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι. Εγώ δεν θα συνδυάσω το προσωπικό μου όνομα και είμαι σίγουρος ότι η παράταξη επίσης δεν θα συνδυάσει το όνομά μας, με μια κρίση που θα οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε και σε μέτρα τα οποία δεν ήταν απαραίτητα έξι μήνες πριν και γίνονται απαραίτητα από τραγικά λάθη χειρισμού.

Κάποια στιγμή η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο πρέπει να δει ότι αν τελικά το μνημόνιο 3 είναι πολύ χειρότερο από το mail Χαρδούβελη, γιατί έγινε αυτό. Είδατε πόσο λάθος ήταν τελικά η άποψη του Βαρουφάκη να πάμε για γέφυρα; Γιατί αν τον Ιανουάριο είχε κλείσει η συμφωνία…”

Σε ερώτηση αν η συμφωνία-γέφυρα ήταν προσωπική άποψη του Γ. Βαρουφάκη ο πρώην υπουργός τόνισε ότι: “Πιστεύω πως ναι, ήταν προσωπική του άποψη διότι δεν είχε εναλλακτική λύση ετοιμάσει ενώ ήξερε, από τι φαίνεται, μήνες πριν ότι θα είναι υπουργός Οικονομικών. Αποδεικνύεται ότι η δημιουργική ασάφεια ήταν μόνο στο μυαλό του…”

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production