ChiosTV

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ειδικότερα για τη Χίο, η Κυβέρνηση βάζει καθημερινά εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη και παράλληλα απαξιώνει το μοναδικό προϊόν μας, τη μαστίχα.

Δήλωση του Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε στον τομέα του Τουρισμού και της Μαστίχας στη Χίο:

“Η στρατηγική της Κυβέρνησης αποδεικνύεται καθημερινά ότι σκοπό έχει να γκρεμίσει ότι με κόπο δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Ειδικότερα για τη Χίο, η Κυβέρνηση βάζει καθημερινά εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη και παράλληλα απαξιώνει το μοναδικό προϊόν μας, τη μαστίχα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο τις τελευταίες ώρες έχουμε τρεις πολύ αρνητικές εξελίξεις:

  • Πρώτη, στον τομέα του τουρισμού έχουμε την αιφνιδιαστική απόφαση να αυξηθεί το κόστος έκδοσης τουριστικής βίζας, γεγονός που πλήττει έντονα τα νησιά του Αιγαίου καθώς αφορά τους Τούρκους και τους Ρώσους τουρίστες. Ο διπλασιασμός του κόστους έκδοσης της θεώρησης εισόδου καθιστά πλέον αποτρεπτική τη συχνή μετακίνηση Τούρκων τουριστών από τα παράλια με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία του νησιού μας.
  • Δεύτερη αρνητική εξέλιξη, ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τον ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων με συντελεστή 3% – 5% γεγονός που θα αυξήσει το κόστος διανυκτέρευσης των τουριστών.
  • Τρίτη, η γνωστοποίηση της απένταξης των έργων της «Ψηφιακής καταγραφής, απεικόνισης και βελτιστοποίησης της καλλιέργειας μαστίχας» ενταγμένου προϋπολογισμού ύψους €475.100 και «Ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης και προβολής του πολιτισμικού αποθέματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών» ενταγμένου προϋπολογισμού ύψους €350.113 για τυπικούς λόγους. Έργα, τα οποία θα είχαν συνεισφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδίως των μαστιχοπαραγωγών, στο θεματικό τουρισμό αλλά και στην προστασία από πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ένα απλό πισωγύρισμα ούτε μπορούν να δικαιολογηθούν από την απειρία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνειδητές επιλογές που εδράζονται σε ένα παρωχημένο και παντελώς αναποτελεσματικό οικονομικό μοντέλο που θέλουν να εφαρμόσουν και το οποίο θα ενταφιάσει οριστικά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και θα πλήξει δραματικά την τοπική μας οικονομία.

Καλώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να γκρεμίζουν ότι καλό έχει δημιουργηθεί και να αναλάβουν θετικές πρωτοβουλίες για τη Χίο, αλλά και τη χώρα μας”.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production