ChiosTV

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ!

Τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα θα ακούτε ανθρώπους από το περίγυρό σας να σας συμβουλεύουν να προτιμάτε το ροζ αλάτι Ιμαλαίων από το κλασσικό λευκό αλάτι. Γιατί όμως γίνεται τόσος ντόρος για το συγκεκριμένο τύπο αλατιού; Γιατί είναι ροζ; Από πού προέρχεται και γιατί είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας;

Αρχικά, το ροζ χρώμα του υποδηλώνει ότι το αλάτι Ιμαλαΐων είναι φορτωμένο με μέταλλα και πλούσιο σε ενέργεια σίδηρο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι γεμάτα τα φρούτα και λαχανικά, τα μέταλλα που βρίσκονται σε αυτό το ροζ αλάτι λειτουργούν σε συνέργεια. Με τον όρο «συνέργεια», αναφερόμαστε στην αλληλεπίδραση πολλαπλών στοιχείων σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που παράγει ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι διαφορετικό από τα άλλα αποτελέσματα.

Επίσης, το αλάτι Ιμαλαΐων έχει τα ίδια συστατικά με το επιτραπέζιο αλάτι, αλλά επειδή οι κρύσταλλοι του είναι μεγαλύτεροι από εκείνων του ραφιναρισμένου αλατιού, το άλας αυτό έχει λιγότερο νάτριο ανά μερίδα κατά 1/4 t. Αυτό συμβαίνει επειδή οι νιφάδες θαλασσινού αλατιού καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε ένα κουταλάκι του γλυκού, σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο επιτραπέζιο αλάτι.

Τέλος, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε ανόργανα άλατα , το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να:

– Εξισορροπεί τους Ηλεκτρολύτες

– Ενυδατώνει

– Εξισορροπεί την περιεκτικότητα του νερού μέσα και έξω από τα κύτταρα

– Εξισορροπεί τις τιμές του pH και μειώνει την παλινδρόμηση του οξέος

– Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες

– Τονώνει τον μεταβολισμό

– Βελτιώνει την δομή των οστών

– Μειώνει την αρτηριακή πίεση

– Κινητοποιεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

– Αποτρέπει τις βρογχοκήλες

– Διεγείρει την κυκλοφορία

– Αποβάλει τις τοξίνες

Extra Info: Εμπειρογνώμονες υγείας πιστεύουν ότι το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και την εξάλειψη των βαρέων μετάλλων από το σώμα!

star.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production