ChiosTV

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Έκανε σύνοψη της ως τώρα κοινοβουλευτικής του δράσης, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ευρύτερου αναπτυξιακού πλάνου για τη Χίο.

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, παρευρέθηκε χθες στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Μηταράκης επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία του άτυπου οργάνου συντονισμού μεταξύ των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Χίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το κοινοβουλευτικό έργο και συγκεκριμένο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε αναφορικά με τη λιμενολεκάνη στα Λημνιά, την πρόσληψη προσωπικού σε Οινούσσες και Ψαρρά και την κάλυψη της ψηφιακής τηλεόρασης στο νησί μας. Επιπλέον, έκανε αναφορά και για δύο επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει και σχετίζονται με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου και τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΧ.

Επίσης, έκανε αναφορά στο ζήτημα της μετεστέγασης των φυλακών τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι φυλακές να συνεχίσουν να υπάρχουν στο νησί με αυξημένη δυναμικότητα, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. για την περιοχή του Θόλους δεν είναι αποδεκτή και πώς θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει το όλο θέμα στην εναλλακτική της περιοχής του Αίπους.

Τέλος, τόνισε ότι από τη στιγμή που εκπονούνται αυτήν την περίοδο τα ΓΠΣ ΣΧΟΟΑΠ, θα πρέπει να μην έχουν συντηρητικό χαρακτήρα, αλλά να υλοποιηθούν μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Χίου, εφαρμοστέο και όχι θεωρητικό, άμεσα συνδεδεμένο με τις πηγές χρηματοδότησης της τρέχουσας και κυρίως, της επόμενης προγραμματικής περιόδου, ώστε να επιτύχουμε η Χίος να γίνει ένα πρότυπο ισόρροπα ανεπτυγμένο νησί που αξιοποιεί το σύνολο των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Ο κ. Μηταράκης έκλεισε την εισήγησή του δεσμευόμενος ότι θα προσπαθήσει να δίνει το παρόν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν δεν έχει υποχρεώσεις στη Βουλή των Ελλήνων.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production