ChiosTV

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άμεσα κινητοποιείται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας στους χώρους της εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Πανούσης την Τρίτη. Την ίδια ώρα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων ξεκινούν εκστρατεία πρόληψης και αντιμετώπισης του bullying.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δήλωσή του τόνισε ότι «ύστερα από τα τραγικά γεγονότα ενδοσχολικής βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με θύμα σπουδαστή, θέτουμε ως στόχο την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον».

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η άμεση διαμόρφωση του πλαισίου εντός του οποίου θα μπορεί η ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει άμεσα σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Για το σκοπό αυτό συγκροτείται Επιτροπή, αποτελούμενη από Καθηγητές Πανεπιστημίων και ειδικούς εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να εξετάσει τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση-αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και να καταθέσει τις προτάσεις της εντός τριών μηνών από τη σύστασή της», όπως είπε ο κ.Πανούσης.

Η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έρχεται την ώρα που στην Κρήτη και το Σελλί Ρεθύμνου γράφεται ο τραγικός επίλογος του δράματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με συγγενείς, φίλους, αλλά και απλό κόσμο να συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον 20χρονο.

Από την αρχή μέχρι το τραγικό της τέλος, η υπόθεση της αυτοκτονίας του αφορά τόσο σχολεία που μένουν απλά παρατηρητές απέναντι στη βία, όσο και τις αμείλικτες μικρές κοινωνίες και το ελλιπές νομικό οπλοστάσιο της Δικαιοσύνης στην αντιμετώπισή τους.

Εκστρατεία και στις Περιφέρειες
Εξάλλου, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε., με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, αλλά και με αφορμή το τελευταίο τραγικό και αποτρόπαιο συμβάν, ξεκινούν εκστρατεία πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού (Bullying) σε όλες τις εκφάνσεις του.

Σκοπός της συγκεκριμένης προσπάθειας, είναι μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, να υπάρξει ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες, για την πρόληψη, αλλά και τη δραστική αντιμετώπιση, όχι μόνο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και των άλλων μορφών εκφοβισμού, που συναντώνται στο χώρο της εργασίας αλλά και της οικογένειας. Γιατί το Bullying, είναι ένα διαχρονικό νοσηρό φαινόμενο της κοινωνίας μας, το οποίο στις μέρες μας εξαπλώνεται ταχύτατα, με αρνητικές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία των θυμάτων.

Στα πλαίσια αυτά, θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες ανά Περιφέρεια με τη συμμετοχή των εκάστοτε ΠΕΠΙΣ (Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας), Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, Δικτύων αλλά και Συλλόγων Εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κα. Φωτεινή Βρύνα, δήλωσαν ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια, έχει ως στόχο να αναδειχθεί το σημαντικό πρόβλημα του εκφοβισμού και να δημιουργηθεί η κατάλληλη δυναμική, μέσα από τις προτάσεις των ομιλητών και τις επισημάνσεις όλων των συμμετεχόντων, για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας».

ethnos.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production