ChiosTV

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ITB» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ITB» που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου στο Βερολίνο της Γερμανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η «ITB» αποτελεί την κορυφαία έκθεση τουρισμού παγκοσμίως και φέτος φιλοξένησε 10.096 εκθέτες από 186 χώρες. Την Έκθεση επισκέφτηκαν 115.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων το 43% προέρχονταν από ξένες χώρες, περί τους 5.180 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από 75 χώρες και περί τους 350 bloggers από 29 χώρες.

Έντονη ήταν η παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αφού καθημερινά στο κεντρικό χώρο παρουσίασης του ΕΟΤ πραγματοποιείτο προβολή τους, μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ παράλληλα υπήρχε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Επίσης, το Σάββατο 7 Μαρτίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Χίου από τον συγγραφέα PhilipRessing που έχει εκδώσει τουριστικό οδηγό του νησιού στα Γερμανικά.

Το χώρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία δοκίμασε τα τοπικά προϊόντα των νησιών και ξεφύλλισε το προωθητικό έντυπο υλικό της Περιφέρειας, εκφράζοντας πολύ θετικά σχόλια.

Το περίπτερο  της Περιφέρειας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, όσο και από κοινό. Επιπλέον, η παρουσία των επαγγελματιών των νησιών μας ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, παρευρέθησαν 10 επαγγελματίες από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές και συναντήσεις, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Σάμου. Σειρά επαφών πραγματοποίησαν και τα στελέχη της Περιφέρειας, με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Β. Αιγαίου.

Η αποστολή της Περιφέρειας αποτελείτο από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκο Κωστόπουλο, την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Αγγελική Πολυτάκη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Χίου κα Μαρία Κόβα.

Ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε ότι η συμμετοχή στη συγκεκριμένη Έκθεση εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για ενδυνάμωση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών των νησιών, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος μετατροπής του Βορείου Αιγαίου σε προνομιακό τουριστικό προορισμό, κάτι που εξυπηρετεί το βασικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής που είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

TOURISTIKI EKTHESI ITB 1 TOURISTIKI EKTHESI ITB 2

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production