ChiosTV

ΣΤΟΥΣ 59 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης καθώς οι νεκροί έφθασαν σήμερα στους 59, αριθμός – ρεκόρ για την τελευταία τριετία.

Την περίοδο 2012 – 2013, δηλαδή από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, είχαν χάσει από τη γρίπη τη ζωή τους 49 άνθρωποι και είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 108. Την αντίστοιχη περίοδο 2011 – 2012, οι νεκροί ήταν 56 και οι νοσηλευθέντες στην εντατική είχαν ανέλθει στους 121.

Οι αριθμοί αυτοί έχουν φέτος ήδη ξεπεραστεί, ενώ απομένουν άλλοι δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αναμενόμενη περίοδος δραστηριότητας του ιού! Ενδεικτικό της έντασης με την οποία προσβάλλει την τρέχουσα περίοδο ο ιός τη χώρα μας, είναι ότι – πέραν των περισσότερων νεκρών – πάνω από 180 έχουν ήδη νοσηλευτεί στην εντατική και 65 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει στο ένα τρίτο όσων είχαν χάσει τη ζωή τους την περίοδο της πανδημίας του 2009 (180 νεκροί). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα οφείλονται στον ίδιο ιό Α (Η1Ν1), ο οποίος πλέον θεωρείται εποχικός και καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο.

ethnos.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production