ChiosTV

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ

Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους γεννιέται με το «έξυπνο γονίδιο» (klotho), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Clinical and Translational Neurology.

Η έρευνα έγινε στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), και οι ειδικοί επεσήμαναν ότι τα άτομα που έχουν αυτό το γονίδιο, έχουν μεγαλύτερους όγκους σε ένα μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται με το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, συνδέεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μεγαλύτερο προσθεγκέφαλο και αυξημένη διανοητική ικανότητα.

Επιπροσθέτως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αλλαγές για αυτούς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι προηγούμενες έρευνες σε ηλικιωμένους είχαν δείξει ότι όσοι είχαν μια παραλλαγή του γονιδίου αυτού είχαν καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα νοητικά τεστ.

Το γονίδιο klotho κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νεφρά και τον εγκέφαλο, η οποία ρυθμίζει πολλές διαδικασίες του οργανισμού προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη λειτουργία σε κάθε όργανο.

Άτομα που έχουν μία μοναδική παραλλαγή του γονιδίου, γνωστή ως KL-VS, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της πρωτεΐνης μπορούν κατά συνέπεια να ζήσουν περισσότερα χρόνια και να έχουν καλή λειτουργία της καρδιάς και των νεφρών τους.

naftemporiki.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production