ChiosTV

ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΣΕΡΧΙΟ ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα είναι τελικά ο διάδοχος του Κλαούντιο Ρανιέρι στο πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ της ΕΠΟ, με βοηθό του το Νίκο Κωστένογλου.

Ο 70χρονος Ουρουγουανός,
 που αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αντιστρέψει την εικόνα που παρουσιάζει η Εθνική τους τελευταίους μήνες προκειμένου να προλάβει τελικά το «τρένο» της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Μαρκαριάν που είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας καθώς στο παρελθόν είχε περάσει από τους πάγκους του Ιωνικού και του ΠΑΟ, αναμένεται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, ενώ βοηθός του θα είναι, ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο πρώτος αγώνας που θα δώσει ο Ουρουγουανός στον πάγκο της Ελλάδας θα είναι κόντρα στης Ουγγαρία εκτός έδρας στις 29 Μαρτίου, ένα ματς που έχει πλέον χαρακτήρα «τελικού», αν θέλει η ομάδα να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης του Euro 2016.

«O κ. Σέρχιο Μαρκαριάν θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συνεργάτης του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου», αναφέρει η ενημέρωση της ΕΠΟ για τον Ουρουγουανό.

Who is Who

Τα πρώτα βήματα

Γεννήθηκε το 1944 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και είχε από μικρός τρέλα με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να παίζει ως αριστερό μπακ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει επαγγελματίας.

Tο καλοκαίρι του 1974, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εργαζόταν ως γενικός διευθυντής γνωστής εταιρίας καυσίμων, όταν ξαφνικά αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική. Μάλιστα ανέλαβε την Ατλέτικο Μπέλα Βίστα της Ουρουγουάης την ίδια κιόλας χρονιά.

Το 1983, η Ολίμπα της Παραγουάης του έδωσε την ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία της και ο Μαρκαριάν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ στα τρία χρόνια που παρέμεινε, πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα (1985). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, η Σολ ντε Αμέρικα με την οποία κατακτά το τοπικό πρωτάθλημα “Ρεπούμπλικα” και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Το 1990 ανέλαβε την Σέρο Πορτένιο με την οποία σήκωσε ένα «Ρεπούμπλικα», αποχωρώντας στο τέλος του χρόνου.

Στην συνέχεια ανέλαβε την Ολυμπιακή ομάδα της Παραγουάης, την οποία βοήθησε να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

Το 1993, ο Μαρκαριάν αλλάξε και πάλι πάγκο και ανέλαβε την Ουνιβερσιτάριο του Περού. Καταφέρε μάλιστα να βγει και πάλι πρωταθλητής.

Ο ερχομός στην Ελλάδα

Το 1998 ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό του Ιωνικού. Έμεινε για μία σεζόν στον πάγκο, όμως έκανε εντυπωσιακή πορεία, τερματίζοντας στην 5η θέση του πρωταθλήματος, με τους Νικαιώτες να βγαίνουν τελικά στην Ευρώπη.

Το 2001 και έπειτα από τριετή παραμονή στον πάγκο της Παραγουάης, ο Μαρκαριάν ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΟ. Μαζί του η ομάδα έφτασε στους «8» του Champions League και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι από την Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από το Τριφύλλι, ωστόσο ο Σάντος που τον διαδέχεται δεν καταφέρνει να μακροημερεύσει και ο Μαρκαριάν αναλαμβάνει εκ νέου την ομάδα την οποία και οδηγεί στους «8» του UEFA.

Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Ουρουγουανός αποδέχεται την πρόταση του Ηρακλή και ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Αν και το ξεκίνημα του ήταν κακό, είχε την πλήρη στήριξη του κόσμου. Όμως τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

To 2010 o Μαρκαριάν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Περού, με το οποίο είχε αξιοπρόσεκτη πορεία στο Κόπα Αμέρικα.

skai.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production