ChiosTV

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. τυριά που λιώνουν τριμμένα
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
  • 250 γρ. μανιτάρια μικρά (ή μεγάλα σε κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. γάλα πλήρες
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μαϊντανό
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτια μεγέθους ζαριού μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Επειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι και αφήνοντάς το να κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δόσεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους (χωρίς να τα ανακατεύουμε συνέχεια).
  • 

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να σιγοβράσει για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τα 2 αυγά χτυπημένα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πάπρικα, δοκιμάζουμε αν θέλει να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  • Με τα δυό μας χέρια δουλεύουμε το καταΐφι και το “ξάνουμε” έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 43×30 εκ. βάζουμε “απαλά” τα 2/3 από το κανταΐφι.
  • Ρίχνουμε αρκετό από το βούτυρο επάνω στο κανταΐφι μας.
  • Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση που θα είναι μπόλικη! Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα ελαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

akispetretzikis.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production