ChiosTV

ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 126 ΝΕΚΡΩΝ

Βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Σύμφωνα με την ηγεσία της περιφέρειας, από τους 126 νεκρούς τουλάχιστον 84 είναι μαθητές.

Οι περίπου 500 μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου είχαν εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου μετά την επίθεση.

Περισσότερες από έξι ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έξι από τους ένοπλους που επιτέθηκαν στο σχολείο είναι νεκροί και ότι οι επιχειρήσεις «βρίσκονται προς το τέλος τους».

Τα βασικά σημεία:

  • Στο χάος που ακολούθησε την έφοδο των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 126 άτομα, τουλάχιστον 84 εκ των οποίων ήταν μαθητές του σχολείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφέρειας που βρίσκεται η Πεσαβάρ. Οιτραυματίες φτάνουν τους 122.
  • Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε έξι τρομοκράτες και ότι η επιχείρηση βρίσκεται προς το τέλος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι έξι Ταλιμπάν είχαν εισβάλει στο σχολείο.
  • Στη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας εκρήξεις και πυρά ακούγονταν μέσα και γύρω από το συγκρότημα.
  • Στην Πεσαβάρ βρίσκεται ο πακιστανός πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία».
  • Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο επειδή «η κυβέρνηση θέτει στο στόχαστρό της τις οικογένειές μας».

Πηγές από το σχολείο ανέφεραν ότι έξι ένοπλοι εισέβαλαν στο σχολείο φορώντας στρατιωτική στολή και άνοιξαν πυρ. Τον αριθμό των ενόπλων επιβεβαίωσαν οι Ταλιμπάν. 

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το συγκρότημα έχουν μπει στα περισσότερα κτίρια, απομακρύνοντας τους ομήρους. 

Ο στρατός ανακοίνωσε αρχικά ότι σκότωσε τέσσερις ενόπλους, ενώ αργότερα ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι ένας πέμπτος και ένας έκτος ένοπλος. Όπως ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο στρατός, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που οι Ταλιμπάν τοποθέτησαν στο κτίριο δυσκολεύουν τη διαδικασία της έρευνας στο σχολείο.

Οι σκηνές που περιγράφουν τα θύματα της επίθεσης είναι σοκαριστικές. Μιλώντας στο NDTV, μαθητής που τραυματίστηκε στην επίθεση είπε: «Αμέσως μόλις μπήκαμε στον διάδρομο, πυροβολισμοί ακούστηκαν πίσω μας. Η δασκάλα μας είπε να κλείσουμε τις πόρτες. Κλείσαμε τις πόρτες και ξαφνικά μπήκαν, σπάζοντας τις πόρτες. Αμέσως μόλις κρυφτήκαμε κάτω από τα θρανία, πυροβόλησαν στα πόδια και στα κεφάλια μας και έκαψαν τη δασκάλα μας. Έκαψαν τη δασκάλα μας. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν, αλλά εμείς δεν κινηθήκαμε γιατί όποιος κουνιόταν τον πυροβολούσαν».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως οργάνωση των Ταλιμπάν.

«Να νιώσουν τον πόνο μας»

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν είχαν προειδοποιήσει ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεών τους σε περιοχές που ο έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης είναι μειωμένος. 

Μετά τις αναφορές για το θάνατο δεκάδων μαθητών, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο «επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».

Την επίθεση καταδίκασε ο πακιστανός πρόεδρος, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας αναχώρησε εσπευσμένα για την Πεσαβάρ ώστε να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

in.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production